Generátor kybernetických útoků - Halaška, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Práca sa zaoberá bezpečnosťou počítačových sietí založených na protokolovej sade TCP/IP. Hlavným cieľom práce je vytvorenie softvérového generátoru DoS útokov záplavového typu v jazyku C, ktorý realizuje útoky SYN flood, RST flood, UDP flood, ICMP flood, ARP flood, DNS flood a DHCP starvation. Teoretická časť práce popisuje funkcie uvedených útokov a s nimi spojené protokoly či mechanizmy. Ďalšia časť sa venuje porovnaniu vybraných nástrojov (Hping3, Mausezahn, Trafgen) z hľadiska počtu paketov za sekundu (pps) a vyťaženia prenosovej linky (MB/s). Praktická časť práce popisuje návrh a realizáciu nového nástroja. Je tu vysvetlený význam jednotlivých modulov nástroja, jeho inštalácia a možnosti ovládania. Následne je nový nástroj testovaný. Ďalej je popísaný vývoj, možnosti a inštalácia ovládacieho rozhrania, ktoré bolo realizované formou webovej aplikácie.

This work deals with the security of computer networks based on TCP/IP protocol stack. The main objective is to develop a generator of DoS flooding attacks which carries out attacks such SYN flood, RST flood, UDP flood, ICMP flood, ARP flood, DNS flood and DHCP starvation. The theoretical part describes the features of the mentioned attacks and protocols or mechanisms associated with them. Next part deals with the comparison of selected tools (Hping3, Mausezahn, Trafgen) in terms of number of packets per second (pps) and the link utilization (MB/s). The practical part describes design and implementation of the new attacking tool. There is explained the importance of it’s individual modules, it’s installation and usage options. New tool is also being tested. Then there is described the development, options and installation of control interface which is in the form of web application.
Generator of Cyber Attacks
Keywords: útok; DoS; záplava; Trafgen; pps; DoSgen; JavaScript; Node.js; attack; DoS; flood; Trafgen; pps; DoSgen; JavaScript; Node.js