Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu byt a nebytový prostor v lokalitě Brno - Lesná - Urbánek, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2010)
Tato diplomová práce se zaměřuje na srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu byt a nebytový prostor v lokalitě Lesná, kde jsou vystavěné typové panelové stavby a to vícebytové typu J. Jsou zde použité nejběžnější způsoby ocenění pro tyto typy nemovitostí. Kromě toho v příloze je několik vyjádření několika realitních kanceláří (srovnání nabídky s poptávkou) v dané lokalitě. Dále také výkresová dokumentace bytových jednotek v typových panelových domech.

This thesis survey on juxtaposition choice waies evaluation for real property type residence and non-residential space in locality Lesná, where there are built - up type sectional construction namely more - housing type J. Are here used most common manners evaluation for these print real property. On top enclosed is several formulation of several estate agency (juxtaposition offers with demand) in given to locality. Further also design documentation housing periods in type panel building.
Comparison of Selected Methods of Flat and Non-Residential Premises Valuation in Lesná, Brno
Keywords: Budova; byt; jednotka; nebytový prostor; součást věci; příslušenství věci; pozemek; podlahová plocha; vlastnictví; spoluvlastnictví; sídliště Lesná; panel; panelové domy; prefabrikát; regenerace; renovace; rekonstrukce; revitalizace; stavební úpravy; nabídka; poptávka; ocenění; administrativní ocenění podle vyhlášky; výnosové ocenění; nájemné; míra kapitalizace; porovnávací ocenění; obvyklá (obecná; tržní) cena.; Building; residence (apartment); period; non-residential room; part of an object; adjunct; piece of land (lot); floor area; bonitary ownership; co-ownership; development Lesna; building panel; prefabricated house; prefabricated element; regeneration; renovation; reconstruction; revitalization; building adjustments; supply; demand; evaluation; administrative evaluation after public notice; decree evaluation; rent; measure capitalization; comparative evaluation; current (common; market) price.