Labyrintová 2D hra - Čepelková, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Tato práce se zaměřuje na návrh a implementaci generátoru bludišť s využitím celulárních automatů a dalších algoritmů. Cílem je integrovat generátor do labyrintové hry s využitím technik vyhledávání cest a rozmístění nepřátel, konkrétně využitím rejection samplingu. Hra je implementovaná v herním enginu Godot. Navržená hra obsahuje bonusové herní předměty, unikátní nepřátelé s vlastní herní AI a úrovňový systém. Přínosem práce je univerzální generátor bludišť, který lze využít pro procedurální generaci obsahu i v jiných hrách a rozšíření možností tvorby herního obsahu.

This thesis focuses on the design and implementation of a maze generator using cellular automata and other algorithms. The goal is to integrate the generator into a labyrinth game using pathfinding and enemy placement techniques, specifically rejection sampling. The game is implemented in the Godot game engine. The final game features bonus in-game items, unique enemies with their own AI, and a level system. The benefit of the work is a universal maze generator that can be adapted for procedural generation of content in other games and expansion of the possibilities of game content creation.
Maze-based 2D game
Keywords: počítačová hra; labyrint; bludiště; celulární automaty; 2D grafika; vývoj hry; grafové algoritmy; generování mapy; herní engine; godot; procedurální generování; computer game; labyrinth; maze; cellular automata; 2D graphics; game development; graph algorithms; map generation; game engine; godot; procedural generation