Zaměření a vyhotovení účelové mapy v k. ú. Malhostovice - Rossýová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Cílem této bakalářské práce bylo vyhotovení měřičské sítě pro zaměření cyklostezky, potoka Lubě a okolí. Síť byla připojena do závazných referenčních systémů prostřednictvím technologie GNSS. Některé body sítě byly určeny prostřednictvím metody rajonu. Podrobné měření bylo realizováno tachymetrickou metodou. Zaměřená data byla zpracována ve výpočetním programu. Závěrem bylo vyhotovit účelovou mapu v měřítku 1:500. Výstupy práce měly být připraveny pro případné předání k tvorbě DMT.

The aim of this bachelor thesis was to create a measuring network for the localization of the cycling path, the Lube stream and its surroundings. The network was connected to binding reference systems through GNSS technology. Some of the network points were determined through the district method. Detailed measurement was carried out by tachymetric method. The locating data was processed in a computational program. Finally, a purpose-built map was made on a scale of 1:500. The outputs of the work should be prepared for possible handover for the DMT creation.
Survey and preparation of a purpose map in cadastral district Malhostovice
Keywords: cyklostezka; potok Lubě; Skalička; tachymetrie; účelová mapa; výškopis; cycleway; stream Lubě; Skalička; tacheometry; purpose map; hypsography