Aplikace evolučního algoritmu při tvorbě regresních testů - Belešová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Cílem této diplomové práce je aplikace evolučního algoritmu při tvorbě a optimalizaci regresních testů. V teoretické části práce je popsána teorie spojená s funkční verifikací, verifikační metodikou, regresními testy a evolučními algoritmy. Dále je vytvořen návrh evolučního algoritmu, který umožní zredukovat počet testovacích vektorů vygenerovaných v procesu funkční verifikace za účelem tvorby optimalizovaných regresních testů. Vytvořený návrh je implementován a je na něm provedena sada experimentů. Dosažené výsledky jsou diskutovány.

This master thesis deals with application of an evolutionary algorithm in the creation of regression tests. In the first section, description of functional verification, verification methodology, regression tests and evolutionary algorithms is provided. In the following section, the evolutionary algorithm, the purpose of which is to achieve reduction of the number of test vectors obtained in the process of functional verification, is proposed. Afterwards, the proposed algorithm is implemented and a set of experiments is evaluated. The results are discussed.
Application of Evolutionary Algorithm in Creation of Regression Tests
Keywords: Funkční verifikace; UVM; SystemVerilog; regresní testy; evoluční algoritmy; genetické algoritmy.; Functional verification; UVM; SystemVerilog; regression tests; evolutionary algorithms; genetic algorithms.