Aerodynamika vozidel - Mužíková, Markéta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou aerodynamiky vozidel osobních, závodních, tak i nákladních. Na základní teoretické poznatky navazují jednotlivá řešení používaná v praxi u konkrétního typu vozidla. Pro vytvoření uceleného přehledu o tomto tématu je zde popsáno testování vozidel v aerodynamických tunelech a numerické modelování s využitím výpočetní techniky.

This bachelor’s thesis deals with aerodynamics of passenger cars, racing cars and trucks too. On the basic theoretical knowledge are connected various solutions used in the practice for a particular type of vehicle. To create a comprehensive overview of this issue is there described testing of vehicles in wind tunnels and numerical techniques with using computational systems.
Aerodynamics of road vehicles
Keywords: Aerodynamika; automobil; aerodynamický tunel; CFD; proudění.; Aerodynamics; automobile; wind tunnel; CFD; flow.