Uplatnění zařízení pro energetické využití odpadů malých zpracovatelských kapacit v podmínkách ČR - Putna, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení potenciálu jednotek energetického využití odpadů malých kapacit v podmínkách České republiky. V první části je provedena rešerše předmětné literatury a obecné zhodnocení specifik těchto zařízení. V další části práce jsou vyhodnoceny technicko-ekonomické ukazatele konkrétní technologie pomocí modelu v softwaru Microsoft Excel. Závěrem jsou shrnuta doporučení pro tyto projekty energetického využití odpadů, která vyplývají ze zmíněného modelu.

The diploma thesis is focused on the evaluation of small-scale waste to energy plants in the Czech Republic. In the first part, there is a survey of the corresponding literature and general evaluation of the specificities of these plants. The next section analyzes the technical and economic indicators of a specific technology by Microsoft Excel model. Finally, recommendations for small-scale waste to energy plants arising from the model are summarized.
Feasibility of Low-Capacity Waste-to-Energy Plants in the Czech Republic
Keywords: odpad; energetické využití odpadů; nízká kapacita; energetická účinnost; kogenerace; model jednotky energetického využití odpadů; waste; waste energy recovery; small-scale; energy efficiency; cogeneration; waste to energy plant model