Zdanění studentů - Němcová, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na zdanění příjmů. První část obsahuje daňovou teorii, kde jsou vysvětleny základní informace ke zdaňování příjmů a formy přivýdělku pro studenty. V druhé části najdeme obecné informace k dani z příjmů fyzických osob, předmět daně z příjmů a výpočet daňové zálohy z měsíční mzdy. Třetí část je zaměřena na systém sociálního a zdravotního pojištění. V poslední čtvrté části jsou uvedeny praktické příklady na výpočet daňové povinnosti. Cílem práce je nalezení optimálního zdanění příjmů studentů.

Bachelor's thesis focuses on the taxation of income. The first part contains tax theory, which explains basic information on the taxation of income and forms of employment suitable for students. In the second part we can find general information on income tax of natural persons, subject to income tax and methods of calculation of tax advances from monthly wages. The third part focuses on the system of social and health insurance. The last fourth part shows practical examples of calculation of tax obligations. The aim of the work is to find an optimal taxation for students.
Taxation of Students
Keywords: Zdaňování příjmů; student; dohoda o provedení práce; dohoda o pracovní činnosti; pracovní smlouva; osoba samostatně výdělečně činná; daň z příjmů fyzických osob; zdanění mezd; daňová záloha; sociální pojištění; zdravotní pojištění; Income tax; a student; contract of services; contract on work activities; contract of employment; self employed person; tax on personal income; payroll; income tax advances; social insurance; health care insurance