Komunitní Web pro turisty - Satrapa, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato bakalářská práce přibližuje návrh, vývoj a testování aplikace, určené především turistům. Aplikace je rozdělena do dvou částí. Serverová část zajišťuje hlavně organizaci uživatelů, nahrávání uživatelských tras, jejich správu a prohlížení, dále pak začleňování uživatelů do skupin a plánování výletů. Druhá část je zastoupena aplikací pro mobilní telefony, která umožňuje uživatelům nahrávat svou aktuální pozici v reálném terénu z GPS zařízení na server a zároveň sledovat pozici ostatních uživatelů.

This Bachelor thesis approaches design, development and testing of application designed mainly for tourists. Application is divided into two parts. The server part provides the main organization of users, recording of user tracks, tracks management and viewing, as well as integration into user groups and trip planning. The second part is represented by application for mobile phones, that allows users to upload their actual position in real terrain from GPS device onto a server and also monitor position of other users.
Community Web for Turists
Keywords: mapy; trasy; web; Java ME; PHP; PostgreSQL; PostGIS; GPX; GPS; OpenLayers; maps; tracks; web; Java ME; PHP; PostgreSQL; PostGIS; GPX; GPS; OpenLayers