Účinky vícefaktorového namáhání na vlastnosti elektroizolačních materiálů - Kučera, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tato bakalářská práce pojednává o vlivu relativní vlhkosti prostředí a elektrického a kombinovaného namáhání na dielektrické vlastnosti drážkové izolace ISONOM NMN. Zkoumány jsou především obě složky komplexní permitivity v závislosti na kmitočtu a v závislosti na teplotě metodou dielektrické relaxační spektroskopie.

This bachelor´s thesis treat of influence of relative moisture environment and electrical and combined stress on the dielectric properties of the slotted isolation ISONOM NMN. Under examination are above all both components of the complex permittivity in dependencies on frequency and in dependencies on temperature with method dielectric relaxation spectroscopy.
Effects of multistress ageing on the insulating materials properties
Keywords: komplexní permitivita; elektrické namáhání; kombinované namáhání; stárnutí; vlhkost; dielektrická relaxační spektroskopie; complex permittivity; electrical stress; multistress ageing; ageing; moisture; dielectric relaxation spectroscopy