Návrh manažerského účetnictví - Kubitová, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou manažerského účetnictví. Analyzuje současnou finanční situaci a způsob řízení nákladů v konkrétní firmě. Obsahuje návrh implementace jednoduchého systému manažerského účetnictví s cílem zefektivnit řízení a hospodaření jednotlivých oddělení a zároveň umožnit plánovat a kontrolovat náklady.

This bachelor´s thesis deals with management accounting. The thesis analyses the current financial situation and the way of controlling costs in the particular company. The practical part of it consists of the basic system of management accounting. This system should provide more effective management of company departments and allow to plan and control the costs.
Proposal for of Management Accounting
Keywords: manažerské účetnictví; náklady; výnosy; analýza; řízení; management accounting; costs; income; analysis; controls