Fundamentální analýza vybraných akcií na českém kapitálovém trhu - Havránek, Dalibor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Obsahem této diplomové práce je na základě vybraných akcií na českém kapitálovém trhu provést fundamentální analýzu. Mezi vybrané akciové společnosti patří Telefónica O2 Czech Republic, a.s. a ČEZ, a.s. V práci je stanovena vnitřní hodnota akcií, budoucí vývoj růstu dividend a hodnota poměrových ukazatelů, dále doporučení pro budoucího investora a načasování obchodu.

The subject of this dissertation is to do a fundamental analysis based on chosen shares on the czech capital market. The chosen corporations are Telefonica O2 Czech Republic, a.s. and ČEZ, a.s. In this dissertation I have set the share value, the prediction of the progression of dividends and the amount of ratio index. Further I have made a recommendation for future investors and the timing of their commerce.
Selected Stocks Fundamental Analysis at Czech Capital Market
Keywords: Akcie; akciová společnost; vnitřní hodnota akcie; poměrový ukazatel; dividendový diskontní model; model FCFE; výnosová míra; vážený průměr; dividendový výnos; kurz akcie; fundamentální analýza.; Share; joint-stock company; instrinsinic share value; financial ratio; dividends discount model; model FCFE; rate of return; weighted average; dividend revenue; share price; fundamental analysis.