Detektor objektů v obrazech založený na metodě C4 - Vylíčil, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Tato práce se zabývá detekcí v obraze s použitím metody C4. V textu jsou popsány metody trénování a testování navrženého objektového detektoru. Hlavní přínos spočívá ve vytvoření extraktoru příznaků pro vytvoření objektového detektoru v jazyce Java. Funkčnost objektového detektoru byla ověřena na databázích lékařských snímků.

This thesis deals with the image object detection using Contour cues. The text describes methods how to train and test object detector. The main contribution of this thesis consists in creation Feature extractor for creation object detector in Java programming. The functionality of object detector was demonstrated on medical images.
Image object detector based on C4 algorithm
Keywords: Detekce objektu; zpracování obrazu; metoda C4; Extraktor příznaků; Java; Object detection; image proccessing; Contour Cues; Feature extractor; Java