Studie Dukelského náměstí v Přelouči - Mittermayerová, Anita (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Předmětem diplomové práce je rekonstrukce prostoru Dukelského náměstí a jeho okolí před nádražím ČD v Přelouči. Jedná se o úpravu chodníků a komunikací, návrh parkovacích stání a parkoviště. Řešení bylo zpracované v několika variantách na základě provedeného sčítání dopravy.

The subject of final thesis is the reconstruction of the area Dukelského Square and its surroundings outside the station ČD in Přelouč. This is an modification of pavements and roads, design of parking places and car park. The solution was processed in several variants, based on traffic census.
Study of the Dukelské Square - Přelouč
Keywords: Intravilán; místní komunikace; Zóna 30; parkovací stání; parkoviště; autobusová zastávka; náměstí; přednádraží.; Urban area; local road; Zone 30; parking place; car park; bus stop; square; pre-Terminal area.