Analýza společnosti Ing. Brázda-Univers, s.r.o. pomocí časových řad - Zehnal, Jindřich (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Bakalářská práce se zabývá aplikací statistických metod, časových řad a regresní analýzy, pro hodnocení ekonomických ukazatelů podniku Ing. Brázda – UNIVERS s. r. o. V teoretické části je popsána problematika časových řad a vybraných ekonomických ukazatelů. V praktické části jsou pak analyzovány účetní výkazy podniku. Dále pak jsou pomocí časových řad a regresní analýzy předpovězeny prognózy budoucího vývoje podniku. Ty pak slouží jako východisko pro stanovení cílů podniku pro ekonomický růst.

This thesis deals with the application of statistical methods, time series and regression analysis, economic indicators for the evaluation of a company Brázda – Universe, s.r.o. In the theoretical part describes the problems of time series and selected economic indicators. The practical part is then analyzed the financial statements of the enterprise. Furthermore, they are using time series and regression analysis predicted forecast for the future development of the company. They will then serve as a basis for setting goals for business growth.
Analysis of the Ing. Brázda-Univers, s.r.o. Company Using Time Series
Keywords: Finanční analýza; časové řady; regresní analýza; statistika.; Financial analysis; time series; regression analysis; statistics.