Víceúčelová sportovní hala - Baudišová, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Diplomová práce se zabývá návrhem víceúčelové sportovní haly. Cílem této práce je navrhnout nosnou konstrukci o průměru 80,0 m v úrovni ±0,000. Konstrukce je kruhového půdorysu v úrovni ±0,000 o vnějším průměru 80,0 m. Výška haly ve vrcholu je 20,0 m. Hala je řešena vazníky ve 36 paprscích, které se stýkají uprostřed na prstencích. Stabilitu zajišťují ztužidla. Kotvení je řešeno pomocí čepového přípoje umístěného na dolním pásu, kotveného do železobetonových patek prostřednictvím patního plechu a předem zabetonovaných kotevních šroubů.

This thesis deals with design of a multi-purpose sports hall. The aim of this work is to design a support structure with a diameter of 80.0 m at ± 0.000. Construction of a circular layout in the level of ± 0.000 of an external diameter 80.0 m. Height of the hall at the top is 20.0 m Indoors girders is solved in 36 beams which meet at the middle of the rings. Ensure the stability of bracing. Anchoring is done by pin connections located at the bottom of the strip, anchored in concrete bases through the base plate and pre-concreted anchor bolts.
Multi - Purpose Sports Hall
Keywords: kovové konstrukce; víceúčelová sportovní hala; příhradový vazník; vaznice; ztužidlo; táhlo; dolní pás; horní pás; svislice; diagonály; šroubový spoj; svařovaný spoj; metal construction; multi-purpose sports hall; truss girder; purlin; bracing; rod; lower band; upper band; vertical; diagonal; bolted connection; welded connection