Klasifikace nežádoucího obrazu v uživatelských datech - Materna, Jiří; Cvrk, Lubomír (International Society for Science and Engineering, o.s., 2019)
Online system providers need to deal with an unwanted image content which anonymous users make publically available by using online systems run by providers.  Typically, the provider needs to eliminate such content which can negatively affect the brand or goodwill. Unwanted image can for example be published in discussion forums, or in user’s files in the system, or on user’s website etc. In this article we describe the design of a general classifier which automatically recognizes pornographic content. The classifier can be trained to recognize any other type of image content.

Poskytovatelé online systémů se potřebují vypořádat s nežádoucím obrazovým obsahem, který mohou uživatelé prostřednictvím systému zveřejňovat. Zpravidla se jedná o záměr poskytovatele systému eliminovat takový uživatelský obsah, který by mohl poškozovat jeho značku nebo dobré jméno. Nežádoucí obraz může být zveřejněn ve formě příspěvků v diskuzních fórech, v uživatelských souborech, případně na uživatelských www stránkách. V článku navrhujeme klasifikátor, který automaticky rozpozná pornografický obsah. Klasifikátor je ale možné trénovat na libovolný jiný typ obsahu.
The design of a general classifier of an unwanted image content