Měření a vizualizace veličin v hydraulických obvodech - Říman, Matěj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá měřením a vizualizací hydraulických veličin. V první části této práce je představena vybraná hydraulická úloha. Následující kapitoly popisují možnosti měření hydraulických veličin spolu s principy fungování senzorů tlaku, průtoku a teploty. V další části je popsána vytvořená měřící aplikace v prostředí NI LabVIEW. V poslední kapitole je zhodnocení aplikace spolu s návodem a popisem výstupu měření.

This bachelor's thesis deals with measurement and vizulation of the hydraulic circuits. First part of this work introduces a selected hyraulic task. Following chapters describe the possibilities of measuring hydraulic parameters, along with the principles of pressure sensors, flow and temperature. The following section describes measurement application in NI LabVIEW which is used to wiew and export relevant data related to measuring. The last chapter is an evaluation of the application, along with a demonstration and description of output measurement
Measurement and visualization of parameters in hydraulic circuits
Keywords: hydraulický obvod; měření; NI LabVIEW; hydraulic circuit; measurement; NI LabVIEW