Sportovní centrum - Machač, Matěj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem zpracování diplomové práce je zhotovení dokumentace pro provedení stavby. Navrženou stavbou je Sportovní centrum, které se využívá pro hraní tenisu. Stavba se nachází v katastrálním území Holostřevy, což je malá obec u města Plzeň. Stavba bude viditelná z dálnice D5, která je hojně využívána německými, rakouskými ale i českými řidiči a zefektivní se tak její návštěvnost a návratnost. K tomu by také mělo přispět celkové architektonické vzezření. Projektová dokumentace byla zpracována v souladu s platnými zákony, vyhláškami a normami. Objekt je funkčně, provozně i staticky rozdělen do dvou částí. První část je nazvaná „zázemí“. Je to skeletová konstrukce z železobetonu s křížem vyztuženou deskou. Obalová konstrukce je pouze výplní mezi základovou deskou a stropem. V zázemí se nachází šatny, hygienické prostory, ale také kavárna. Druhá část je „hala“. Ta slouží pouze k hraní tenisu. Nosná konstrukce je z dřevěných lamelových vazníků, které dosedají na středové sloupy části zázemí. Zajímavostí je, že v 2. NP které slouží jako tribuna, jsou vytvořeny dvě části, z nichž jedna slouží jako hlediště pro interiérový kurt a druhá jako hlediště pro exteriérový kurt.

The objective of this thesis is to create the documentation for building construction.Designed building is a sports center, which is used for playing tennis. The project is located in the cadastral Holostřevy, a small village near the town of Plzen. Construction will be visible from the highway D5, which is widely used by German, Austrian and Czech drivers and her attendance and payback will be more effectiv. And the architectural appearance shoud be also contribute. Project documentation has been prepared in compliance with applicable laws, regulations and standards. The building is functionally, operationally and structurally divided into two parts. The first part is called "zázemí" (background). It is the skeleton construction of reinforced concrete with cross reinforced the plate. Packing construction is only between the base and the ceiling and itsn't supporting. In the "zázemí" there are dressing rooms, sanitary facilities, but also a café. The second part is a "hala" (hall). It only serves to playing tennis. The supporting construction is a lamellar wood trusses and central column in "zázemí" supporting it. It is interesting that on the 2nd floor which serves as a grandstand, are formed two parts, one of which serves as an auditorium for interior court and the other as an auditorium for exterior court.
Sports center
Keywords: Sportovní centrum; tenisový kurt; hala; zázemí; hlediště; lamelový vazník; železobetonová konstrukce; systémové oplechování; obklad fasády.; Sports center; tennis court; hall; facilities; auditorium; multi-plate truss; reinforced concrete structure; system paneling; siding.