Aplikace termoelektrických generátorů - Kopřiva, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá termoelektrickými generátory a jejich využitím. V úvodu jsou popsány základní fyzikální principy termoelektrické přeměny a konstrukce termoelektrických zařízení. Další část práce je věnována praktickým aplikacím termoelektrických generátorů. V práci jsou rozebrány aplikace využívající primárních zdrojů paliva, odpadního tepla a obnovitelných zdrojů energie. V závěru je provedeno shrnutí a zhodnocení možností využití termoelektrických generátorů.

This bachalor thesis is about thermoelectric generators and their utilization. Basic physical principles of thermoelectric conversion and design of thermoelectric devices are described at the beginning. Next part of thesis is related to practical applications of themoelectric generators. Applications that using fossil fuels, waste heat and renewable energy are mentioned. Conclusions and evaluations of their usefulness are made at the end.
Applications of thermoelectric generators
Keywords: termoelektrický generátor; termoelektrická přeměna; Seebeckův jev; odpadní teplo; thermoelectric generator; thermoelectric conversion; Seebeck eect; waste heat