Hlasem ovládaná kalkulačka - Pavelek, Ota (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá implementací kalkulačky. Tuto kalkulačku lze ovládat jak hlasem, tak běžným způsobem. Rozpoznávání řeči je realizováno pomocí knihovny BSCORE. K rozpoznávači je vytvořena rozpoznávací síť, která rozpoznává pouze potřebná slova. Po rozpoznání zadaného výrazu se rozpoznaný výraz zobrazí uživateli, aby jej mohl uživatel (zejména v případě chybného rozpoznání) upravit. Výpočet výrazu probíhá na žádost uživatele. Cílem hlasového ovládání je učinit používání kalkulačky efektivnější a přístupnější pro handicapované uživatele.

This thesis describes implementation of calculator, which can be controlled by both voice and normal way. Speech recognizing is realized with BSCORE library and has recognition network restricted to words needed by calculator. When the recognition is done, recognized sentence is transformed to expression and shown to user, so it can be corrected (especially in case of erroneous recognition). Expression is evaluated on user's request. The purpose of voice control is to make usage of calculator more effective and accesible for handicapped users.
Voice Controlled Calculator
Keywords: kalkulačka; rozpoznávání řeči; hlasové ovládání; calculator; speech recognition; voice control