Systém pro doporučování skladeb - Páleník, Radoslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Cieľom tejto práce je naštudovať a navrhnúť program, ktorý bude schopný rozoznávať základných 10 hudobných žánrov pomocou hlbokého učenia. Na klasifikáciu hudobných žánrov bola použitá navrhnutá konvolučná sieť, založená na frameworku Tensorflow. Táto sieť spracuje vstupný audio súbor po segmentoch vo forme spektogramov a na základe nájdených príznakov vráti percentuálnu pravdepodobnosť, s akou patrí nahrávka do jednotlivých žánrov.

This bachelor thesis aims to study and design computer program, which will be able to recognise 10 essential music genres using deep learning. This classification was implemented by convolutional neural network based on Tensorflow framework. This network process audio file into segments in form of spectograms and returns percentual propability of record being classified into specific genre by features found in spectogram.
Music Recommendation System
Keywords: Konvolučné neurónové siete; hudobný žáner; spektogram; segmentácia; GTZAN; TensorFlow; spracovanie obrazu; Convolutional neural networks; music genre; spectogram; segmentation; GTZAN; TensorFlow; image processing