Všesměrové podvozky robotů v digitální výrobě - Imramovský, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem všesměrových platforem a jejich použitím v digitalizované výrobě, analýzou různých typů všesměrových podvozků rozdělením a návrhem konstrukce všesměrové robotické platformy.

This bachelor thesis deals with division, contruction and use of omnidirectional platforms in digitalized manufacory, analyses different types of undercarriages and construnction of omnidirectional robotic platform.
Omnidirectional chassis of robots in digital factory
Keywords: Mobilní robot; podvozek robota; všesměrové kolo; všesměrová mobilita.; Mobile robot; robot´s undercarriage; omnidirectional wheel; omnidirectional mobility.