Elektroléčba - Fernandová, Dominika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami fyziatrické léčby a realizací generátoru a přípravku pro elektroléčbu. V první části práce je elektroléčba rozebrána podrobněji a ostatní metody jsou uvedeny jen stručně (jsou uvedeny pro úplnost). Při rozboru elektroléčby byla hlavní pozornost věnována těm proudů, které se v současnosti používají nejvíce. Jsou zmíněny i diagnózy, pro které je elektroléčba vhodná. Druhá část této práce se zabývá návrhem generátoru pro elektroléčbu v prostředí Labview a dále také návrhem a realizací přípravku pro elektroléčbu.

This bachelor's thesis deals with the methods of physiatric treatment and realization of a generator and a device for electrotherapy. In the first part, electrotherapy is analyzed in detail and other methods are mentioned only briefly (they are listed here for completeness). When analyzing electrotherapy main attention was paid to electrical currents that are mainly used. Diagnoses for which electrotherapy is suitable are also mentioned. The second part of this thesis deals with designing a generator in LabView software and designing and implementing a device for electrotherapy.
Electrotherapy
Keywords: Elektroléčba; Elektrické impulzy; Typy proudů; Nábojově vyvážený průběh; Generátor pro elektroléčbu; Přípravek pro elektroléčbu; Electrotherapy; Electrical impulses; Types of currents; Charge - balanced waveform; Generator for electrotherapy; Device for electrotherapy