On-line monitorování expirace podpisů DNSSEC - Mrázek, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
V bakalářské práci je popsáno vytvoření programu, který kontroluje podpisy záznamů DNS (Domain Name System) a upozorňuje na jejich neplatnost nebo blížící se vypršení platnosti aby bylo možné včas zabránit vypršení platnosti. V práci je popsána technologie DNSSEC (Domain Name System Security), nové záznamy DNS pro DNSSEC a detaily podepisování záznamů DNS. Dále je zde popsán návrh programu, možnosti nastavení programu, způsoby čtení dat a způsoby výstupu upozornění. Práce vzniká z důvodu potřeby rychlé kontroly podpisů a upozornění na blížící se konec platnosti podpisů, protože žádný podobný program neexistuje.

In the bachelor thesis we have described computer software (programme) which is supposed to check the signatures of DNS (Domain Name System) records (resource records) and warn in due time about the expiry date or the approaching expiry date of the signatures in order to prevent from expiring. In the paper we have specified the DNSSEC (Domain Name System Security) technology, new resource records for the DNSSEC and details of signing the resource records. Moreover, we have introduced the programme itself, the possibilities of setting the programme, the ways of data reading and warning output. Since no such programme exists, and because there is a need to check the signatures quickly and warn about their expiry date, we have decided for this work.
On-Line Monitoring of Expiration of DNSSEC Signatures
Keywords: DNSSEC; expirace podpisu; elektronický podpis; zdrojový záznam; DNSSEC; signature expiration; electronic signatures; resource record