Bytový dům - Vokál, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Diplomová práce řeší návrh bytového domu v Novém Boru. Jedná se o čtyřpodlažní nepodsklepený objekt. Má tvar obdélníku s rozměry 38,27x14,17 m. Bytový dům je navržen z keramických tvárnic Porotherm tl. 300 mm, založen je na základových pasech a je zastřešen plochou střechou ve dvou výškových úrovních. V objektu je navrženo 14 bytových jednotek.

Diploma thesis work solves design of the apartment house in city Nový Bor. It is a four-storey detached building without basement. The shape of house is rectangle with maximum dimensions 38,27x14,17 m. The apartment house is designed of clay block Porotherm 300 mm, is founded on foundation strips and the roof is flat in two levels. There is designed a 14 flats.
Apartment house
Keywords: Nový Bor; bytový dům; byt; čtyřpodlažní; plochá střecha; terasa; zděný systém.; Nový Bor; apartment house; apartment; four-storey; flat roof; terrace; masonry system.