Konvertibilné obligácie a špecifikách ich hodnocovania - Hrvoľová, Božena; Polednáková, Anna (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta podnikatelská, 2008)
Konvertibilné obligácie patria do skupiny inovácií, ktoré spájajú vlastnosti viacerých cenných papierov – označovaných ako hybridné alebo syntetické cenné papiere. Článok pojednáva o výhodách týchto cenných papierov pre investora i emitenta, o špecifikách ohodnocovania konvertibilných obligácií, o konverznej prémii a prémii za právo, ktoré sú spojené s ohodnocovaním konvertibilných obligácií a aj s rozhodovaním investorov, či ostanú v pozícii veriteľa alebo vymenia konvertibilnú obligáciu za akcie spoločnosti.
Keywords: Convertible Bond; Stock; Appreciation; Internal Value; Conversion Ratio; Conversion Value; Conversion Premium; Premium for Right