Ocenění podniku Hanácké železárny a pérovny, a.s. - Hubálková, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2018)
Diplomová práce se zabývá určením subjektivní hodnoty firmy Hanácké železárny a pérovny, a.s. Praktická část se věnuje analýze vnějšího a vnitřního potenciálu a finanční situace společnosti. Na základě stanovení generátorů hodnoty byl vypracován finanční plán. V závěru je uvedeno ocenění podniku vybranými výnosovými metodami.

Master’s thesis deal with a determine the value of firm Hanácké železárny a pérovny, a.s. Theoretical part defines the analysis of external and internal potential and financial situation of the company. According to the analysis of generators value was written a financial plan. Closing part contains the valuatin of the firm by choosing yield valution methods.
Valuation of a Company: Hanácké železárny a pérovny, a.s.
Keywords: Oceňování podniku; finanční analýza; strategická analýza; výnosové metody oceňování.; Estimation of the Company Value; Financial analysis; Strategic analysis; Yield valuation methods.