Návrh a realizace systému pro výpůjčku zkušebních zařízení - Berčík, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Cílem této diplomové práce je navrhnout a vytvořit systém, který vydává testovací zařízení ze skladu dle požadavků uživatele. Rovněž poskytuje službu pro navracení zařízení na sklad a převod zařízení mezi uživateli. Systém dále umožňuje nahlížení do databáze zařízení, kde lze zjistit aktuální dostupnost a historii jednotlivých zařízení. Je ovládán pomocí mobilní aplikace, kterou má každý z uživatelů nainstalovanou ve svém mobilním telefonu. Potřebná data se ukládají do databáze, která je vyvinuta pomocí platformy Firebase. Ta poskytuje jednoduchou správu dat. Součástí práce je i podrobný rozbor zadaní, teoretický popis již existujících výdejních zařízení, popis použitých softwarových nástrojů a vyhodnocení funkcionality systému.

The aim of this thesis is to design and create a system that issues test equipment from the warehouse according to user requirements. It also provides a functionality for returning equipment to the warehouse and transferring the equipment between users. The system also allows you to view the device database, where you can find out the current availability and history of individual devices. It is controlled by a mobile application that each user has installed on their mobile phone. The necessary data is stored in a database that is developed using the Firebase platform. It provides easy data management. The work also includes a detailed analysis of the assignment, a theoretical description of existing dispensing equipment, a description of the software tools used and an evaluation of the system's functionality.
Design of a system for borrowing of electronic devices
Keywords: Výdejní automat; Webová aplikace; Mobilní aplikace; Android Studio; Flutter; Dart; Firebase; Vending machine; Web application; Mobile application; Android Studio; Flutter; Dart; Firebase