Porovnání MKP programových systémů - Tačner, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Cílem bakalářské práce je porovnání statických programů SCIA Engineer a ANSYS, které pracují na metodě konečných prvků. Pro názornost je v obou programech vymodelována stejná konstrukce rozhledny s definovaným zatížením - dle zvolené konstrukce, charakteru a umístění stavby. Programy jsou porovnávány jak z hlediska uživatelského (tedy práce s vlastním programem), tak z hlediska kvality obdržených číselných a grafických výstupů.

The aim of bachelor thesis is to compared static programs SCIA Engineer and ANSYS, working on finite elements method. For clarity, in both programs there is modeled the same tower structure with a defined load - depending on the chosen design, character and location of the building. Programs are compared in terms of both the user ie work with its own program), and of quality received numerical and graphical outputs.
Comparison of FEM softwares
Keywords: Metoda konečných prvků; zatížení větrem; Scia Engineer; Ansys; síť konečných prvků; grafické výstupy; Finite element method; wind loads; Scia Engineer; Ansys; finite element mesh; grafic outputs