Change management v prostředí vybraných sportovních organizací - Žák, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Bakalářská práce se věnuje change managementu vybraného sportovního klubu tanečního sportu. Hlavní záměr je navrhnout aplikovatelné změny, které mohou zefektivnit chod klubu a budou mít vliv na růst výkonnosti tanečníků. Práce je rozdělena do tří částí. První uvádí teoretická východiska, v další části je sportovní organizace spolu s trenéry analyzována prostřednictvím kvalitativního výzkumu zaměřeného na tréninkový proces a přesvědčení trenérů. Na základě zjištěných informací jsou podány návrhy na provedení změn, které vzešly z kvalitativního výzkumu.

Bachelor thesis deals with change management choice of club dance sport. The main intention is to propose applicable changes that can streamline the operation of the club and will affect the growth performance of dancers. The work is divided into three parts. The first presents the theoretical background, the next section is a sports organization and its trainers are analyzed by use to qualitative research focused on the training process and beliefs of the trainers. Based on the information we are given suggestions for changes which emerged from the qualitative research.
The Change Management in an Environment of Selected Sports Organizations
Keywords: sportovní prostředí; trenér; sportovní tanec; change management; sports environment; trainer; dance sport; change management