Analýza signálu - Vávra, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Práce se zabývá problematikou analýzy signálu, získaného měřením rovnoměrnosti chodu harmonických a planetových převodovek. V úvodní části jsou vysvětleny některé vlastnosti FFT a pojem kepstrum. Dále je uveden přehled nejčastěji měřených parametrů uvedených převodovek a potřebné vztahy, které vyjadřují souvislosti mezi jednotlivými mechanickými částmi převodovek. Další část se zabývá popisem SW modulu vytvořeného v prostředí LabView, který je výstupním produktem práce a provádí analýzu na změřených průbězích.

This thesis deals with problem of analysis signal acquiring measurement of uniformity motion harmonic drive and planetary gearboxes. In introduction part are explain some features of FFT and concept of cepstrum. Further is present overview of most often measured parameters of these gearboxes and needed formulas, which express connections among particular mechanical parts of gearboxes. The next part deals with description of SW program unit generated in LabView environment, which is output product of work and makes analysis on measured courses.
Signal Analysis
Keywords: planetová převodovka; harmonická převodovka; rovnoměrnost chodu; mrtvý chod; analýza signálu; planetary gearbox; harmonic drive; uniformity motion; lost motion; signal analysis