Vyhodnocení informačních systémů prostřednictvím fuzzy logiky - Vraniaková, Lýdia (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Diplomová práca sa venuje analýze informačného systému spoločnosti Gevorkyan, a.s. a výberu nového informačného systému. Cieľom práce je vytvoriť fuzzy model na podporu výberu nového informačného systému v prostredí MS EXCEL a MATLAB. Vytvorený model pomôže pri výbere nového informačného systému podniku. V teoretickej časti práce je priblížená problematika fuzzy logiky a vytvorenia fuzzy modelu v prostredí MS EXCEL a MATLAB. Analytická časť je zameraná na analýzu súčasného stavu podniku a používaného informačného systému pomocou McKinseyho metódy a metódy HOS8 a ZEFIS. V návrhovej časti je popísaný vytvorený fuzzy model v oboch programových prostrediach a porovnanie dosiahnutých výsledkov.

The diploma thesis is deals with analysis of the information system of Gevorkyan, a.s. and choosing a new information system. The aim of this thesis is to create a fuzzy model to support the selection of a new information system in the MS EXCEL and MATLAB environment. The created model will help choosing a new information system for the company. In the theoretical part of the thesis, the problem of fuzzy logic and the creation of a fuzzy model in the MS EXCEL and MATLAB environment is presented. The analytical part is focused on the analysis of the current state of the company and the information system in use using the McKinsey method and the HOS8 and ZEFIS methods. The design part describes the created fuzzy model in both program environments and a comparison of the achieved results.
Evaluation of information systems via fuzzy logic
Keywords: Informačný systém; fuzzy logika; MS EXCEL; MATLAB; hodnotenie IS; analýza informačného systému; ZEFIS; McKinsey.; Information system; fuzzy logic; MS EXCEL; MATLAB; IS evaluation; information system analysis; ZEFIS; McKinsey.