Ukazatele spolehlivosti v podmínkách různých typů distribučních sítí vn - Adámek, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Cílem mé diplomové práce bylo objasnit základní pojmy a výpočty v oblasti spolehlivosti distribuce elektrické energie, jako důležitý prvek pro zvyšování kvality dodané elektrické energie, touto problematikou jsme se zabývali v kapitole 3. V předchozí kapitole jsme vysvětlili principiální řešení sítí VN v České republice a Německu. V kapitole 4 jsme vysvětlili problémy při vyhodnocování hodnot a jejich porovnání mezi jednotlivými distribučními společnostmi, z čehož vyplývá, že by se mělo vytvořit jednotný postup pro uchovávání a sběr dat pro výpadky elektrické energie. A touto normou by se jednotlivé distribuční společnosti měli řídit.

The aim of my thesis was to clarify the basic concepts and calculations in the area of reliability of power distribution, as an important element for increase the quality of supplied electric power, this issue we examined in Chapter 3. In the previous chapter, we explained the fundamental solution of MV networks in the Czech Republic and Germany. In Chapter 4 we explained the difficulties in evaluating their values and comparisons between distributional companies, which follows that there should be a uniform procedure for the storage and collection of data for power outages. And the individual distribution companies should follow this standard.
Reliability indices in conditions of different types of MV distribution networks
Keywords: typy sítí VN; ukazatelé spolehlivosti; SAIDI; SAIFI; CAIDI; spolehlivost; náklady na zajištění spolehlivosti; simulační metoda Monte Carlo; vstupní data; Česká republika; Německo; HV network types; indicators of reliability; SAIDI; SAIFI; CAIDI; reliability; cost of securing of reliability; Monte Carlo simulation method; input data; Czech Republic; Germany