Inspekční objektový senzor - Neradilková, Aneta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Inspekční objektový senzor je zařízení, které se využívá převážně v oblasti automatizace výrobního procesu. Diplomová práce se zabývá zejména optickými inspekčními systémy, průzkumem a srovnáním výrobců těchto systémů v České Republice. V diplomové práci je představena společnost ELLA-CS, s.r.o. a výchozí stav výstupní kontroly výrobků na jejím pracovišti. Další část se věnuje návrhu inspekčního systému na platformě Raspberry Pi, který je určen k inspekci výrobku společnosti ELLA-CS, s.r.o. Práce se dále zabývá realizací inspekčního systému, ve kterém je popsán hardware a software tohoto systému. Poslední část je určena diskuzi výsledků a návrhům zlepšení inspekce.

Object inspection sensor is a device that is mainly used in the automation of the production process. The Diploma Thesis deals with the familiarization of optical inspection systems, survey and comparison of companies of these systems in the Czech Republic. ELLA-CS company and dafault state output control products in her workplace is presented in the Diploma Thesis. The next part concerns the design of the inspection system for the company ELLA-CS, which is designed on the platform Raspberry. The thesis also deals with the implementation of the inspection system, which describes the hardware and software of this system. The last part is intended to discuss the results and suggestions for improving the inspection.
Object inspection sensor
Keywords: optický inspekční systém; strojové vidění; automatizace výstupní kontroly; platforma Raspberry; OpenCV; Python; optical inspection system; machine vision; automatization of output control; Raspberry platform; OpenCV; Python