Analýza vlastností spínaných LED budičů - Stehlík, Ota (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Cílem této diplomové práce je navrhnout, vyrobit a ověřit funkčnost dvou různých LED budičů určených pro automobilový průmysl, které řídí vysoce svítivé bílé LED. Na začátku je stručný úvod vysvětlující princip činnosti LED. Dále jsou teoreticky popsány funkce všech tří základních měničů zapojené jako snižující, zvyšující a snižující-zvyšující. Na základě požadavků jsou vybrány vhodné integrované obvody určené pro tuto realizaci, teoreticky popsány jejich bloková schémata včetně uvedení jednotlivých schémat zapojení a nakonec jsou tyto vzorky vyrobeny, oživeny a změřeny.

The aim of this thesis is to design, produce and verify the operation of two different LED drivers for automotive industry, which controls the ultra-bright white LEDs. At the beginning of a brief introduction explaining the principle of operation of LEDs. Furthermore theory describes the functions of all three basic drivers involved as buck, boost and buck-boost. Based on the requirements are selected ICs suitable for this implementation, theoretically described their block diagrams including the individual diagrams and eventually these samples are made, revived and measured their parameters.
Analysis of switched-mode LED drivers
Keywords: LED; měnič; budič; snižující; zvyšující; spínaný zdroj; proudový zdroj.; LED; convertor; driver; buck; boost; switching supply; current source.