Řídicí systém distribuce sterilní vody v mlékárně - Štípek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem systému pro distribuci sterilní vody v mlékárně. V řešení jsou využity různé typy akčních členů. Sytém je řízen pomocí PLC Omron CS1H, vizualizace je vytvořena pomocí SCADA systému Reliance 4 a komunikace je řešena využitím OPC Server - Client.

This Bachelor thesis deals with the design of sterile water distribution control system in dairy. In the solution are used different actuator types. System is controlled by PLC Omron CS1H, visualization is made using SCADA system Reliance 4 and communication is handled using OPC Server - Client.
Sterile water distribution control system in a dairy
Keywords: Distribuce sterilní vody; Aktivační matice; PLC; SCADA; OPC; BFD; P&ID; CX-Programmer; Reliance 4; Sterile water distribution; Activation matrix; PLC; SCADA; OPC; BFD; P&ID; CX-Programmer; Reliance 4