Návrh a počítačové řízení inteligentní elektroinstalace Ego-n - Hubálek, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Bakalářská práce řeší problematiku inteligentní elektroinstalace pro domovní řízení. Je zaměřená především na moderní systém Ego-n od firmy ABB s.r.o., který je běžně dostupný na českém trhu. Nejprve jsou popsány rozdíly mezi jednotlivými systémy inteligentních elektroinstalací, které se u nás používají. Tyto systémy jsou rozděleny do skupin a stručně popsány. Následuje úvod do systému Ego-n, formulování základních principů systému, jeho možnosti a využití. Převážná část bakalářské práce je zaměřena na výrobu a „Oživení“ laboratorního panelu inteligentní elektroinstalace Ego-n. Laboratorní panel má demonstrovat funkce řízení osvětlení, žaluzií, vytápění a jiných obvodů. Programování laboratorního panelu je možné ručně, nebo pomocí počítače. Pro obě varianty jsou napsány laboratorní návody na procvičení jednotlivých funkcí. Práce obsahuje i rozpočet a soupis materiálu na výrobu laboratorního panelu a jeho zapojení.

Bachelor thesis addresses the issue of smart wiring for household management. It is focused primarily on the modern system of Ego-n by ABB s.r.o., which is commonly available on the Czech market. It first explains the differences among individual intelligent electrical systems that are used here in our country. These systems are divided into groups and briefly described. This is followed by an introduction into the Ego-n system, formulation of basic principles of the system, its capabilities and applications. Most of the work is focused on the production and "Revival" of the laboratory panel of intelligent electrical set Ego-n. Laboratory panel is to demonstrate the functions of controlling the lighting, blinds, heating and other circuits. Programming of the laboratory panel can be manual or made by computer. For both options there are laboratory instructions written for practicing the various functions. The work also includes budget and a list of materials for the manufacturing of the laboratory panel and its wiring.
Design and computer control of intelligent wiring system Ego-n
Keywords: inteligentní elektroinstalace; Ego-n; laboratorní panel; intelligent wiring; Ego-n; laboratory panel