Nejistota nepřímého měření průtoku vzduchu - Rozsypal, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Semestrální práce se zabývá nejistotami měření, především s ohledem na nepřímá měření. Jsou zde základní informace o této problematice. Dále je zde rozebrán a prakticky realizován výpočet nejistoty měření objemového průtoku vzduchu víceotvorové rychlostní sondy Annubar 485 dvěma způsoby. Prvním způsobem je výpočet nejistoty klasickou metodou a druhým způsobem je stanovení nejistoty pomocí metody Monte Carlo.

This semestral project deals with the measurement uncertainties, especially with regard to indirect measurements. There are basic information about the issue. Then there is theoretically analyzed and practically implemented calculate the uncertainty volumetric air flow speed multiple hole probe Annubar 485 in two ways. The first way is to calculate the uncertainty of the classical method and the second method is the determination of uncertainty using Monte Carlo methods.
Uncertainty of indirect measurement of air flow
Keywords: Nejistota měření; nepřímé měření; Monte Carlo; Annubar; objemový průtok; Uncertainty measurement; indirect measurement; Monte Carlo; Annubar; volume flow