Nové metody dokončování vnitřních rotačních ploch - Kazdera, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Obsah textu se zabývá metodami dokončování vnitřních rotačních ploch. V práci jsou po teoretické stránce rozebrány nejpoužívanější způsoby obrábění, které se běžně používá ve strojírenské praxi. U jednotlivých metod, jsou uvedeny nástroje, dosahované drsnosti povrchu a geometrické tolerance. K nástrojům jsou přiřazeny stroje, na kterých se dokončovací operace realizují.

Content of the text deals with the methods of finalizing the internal surfaces of revolution. The paper discussed the theory most widely used machining methods that are commonly used in engineering practice. For each methods, are given the tools achieved surface roughness and geometric tolerances. The instruments are assigned to the machine on which the finishing operations are undertaken.
New methods for inner rotary surfaces finishing
Keywords: Dokončování; broušení; honování; leštění; lapování; válečkování; vystružování; vyvrtávání.; Finishing; grinding; honing; polishing; lapping; roller burnished; reaming; boring