Kalendářní aplikace s efektivním uživatelským rozhraním - Navrátilová, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Tato práce se zabývá tvorbou kalendářní aplikace s efektivním a uživatelsky přívětivým rozhraním. Nejprve je provedena analýza existujících kalendářních aplikací na různých platformách. Je prozkoumán standard ukládání kalendářních dat a dobré praktiky pro návrh uživatelského rozhraní. Dále je popsán návrh kalendářní aplikace, který zahrnuje návrh kalendářní knihovny, vzhledu grafického rozhraní a struktury rozhraní. Výsledná aplikace je implementována v jazyce C++ za využití frameworku Qt a podrobena testům.

This thesis describes the process of creating a calendar application featuring an effective and user friendly interface. The first step is an analysis of existing calendar applications on various platforms. Then the calendar data standard is explored, together with good practices for user interface design. The analysis is followed by designing the calendar application. The design process consists of calendar library design, graphical interface design and structural interface design. The resulting application, implemented in C++ using Qt framework, is tested.
Calendar Application With User Friendly Interface
Keywords: Kalendář; uživatelské rozhraní; objektové programování; C++; Qt; přenositelnost; Calendar; user interface; object-oriented programming; C++; Qt; portability