Instant Messaging pro BlackBerry PlayBook - Hajný, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
V práci je představena cílová platforma BlackBerry Tablet OS a její vývojové prostředky. Práce dokumentuje návrh a implementaci klienta komunikačního protokolu XMPP/Jabber. Implementace je provedena ve vývojovém prostředí Flash Builder 4.6, v jazyce Adobe ActionScript 3.0.

This thesis introduces the target platform BlackBerry Tablet OS as well as its development tools. It documents design and implementation of a client for communicating protocol XMPP/Jabber named IM Client. The implementation is done in the development environment Flash Builder 4.6 in the programming language Adobe Actionscript 3.0.
Instant Messaging for BlackBerry PlayBook
Keywords: zasílání rychlých zpráv; BlackBerry PlayBook; XMPP; Jabber; Facebook chat; Google Talk; ActionScript; instant messaging; BlackBerry PlayBook; XMPP; Jabber; Facebook chat; Google Talk; ActionScript