Rodinný dům - Staněk, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tato bakalářská práce řeší návrh dvojpodlažního rodinného domu s plochou střechou na parcele 2653/1 v Havířově – Bludovicích. Návrh tohoto projektu řeší architektonické, stavební a technické řešení objektu dané požadavky investora. Objekt je navrhnut ze zdiva Heluz, taktéž používá stropní systém Heluz. Cílem tohoto projektu bylo vytvoření nízkoenergetické stavby pro čtyřclennou rodinu .

This bachelor thesis solves a design of two floors detached family residence with flat roof on plot 2653/1 in Havířově – Bludovicích. Design of this project solves architectural, structural and technical solution of the object according to demands of investor. Object is designed from Heluz masonry and also uses ceiling system Heluz. Main goal of this project was to create low-energy house for four-membered family.
Detached Family Residence
Keywords: Havířov; Bludovice; rodinný dům; terasa; dřevěná pergola; francouzská okna; ekologie; nízkoenergetický dům; plochá střecha; Havířov; Bludovice; detached family house; terrace; wooden pergola; french windows; ecology; low-energy house; flat roof