Výpočet vzájemného pohybu pri kontakte vozidla s telom chodca - Kasanický, Gustáv; Kohút, Pavol (Vysoké učení technické v Brně, Ústav soudního inženýrství, 2014)
This article deals about the calculation of mutual contact of the MPV vehicle and dummy. Based on the carried out crash tests between MPV vehicles and dummy the calculation of movement the dummy was performed and evaluated coefficient of friction between the dummy and the vehicle, and between the dummy and the road. Also, the coefficient of restitution for dummy was calculated for a given tests.

Predmetný príspevok sa zaoberá problematikou výpočtu vzájomného kontaktu MPV vozidla a figuríny. Na základe vykonaných crash-testov medzi vozidlami MPV a figurínami bol vykonaný výpočet pohybu figuríny a ustálené hodnoty súčiniteľa šmykového trenia medzi figurínou a vozidlom, a medzi figurínou a vozovkou. Tiež bol vypočítaný koeficient reštitúcie figuríny pri danom teste.
Calculation of the relative movement of the vehicle in contact with the pedestrian
Keywords: Crash-test; figurína; súčiniteľ šmykového trenia medzi vozidlom a figurínou; súčiniteľ šmykového trenia medzi figurínou a vozovkou; koeficient reštitúcie figuríny; Crash-test; dummy; the coefficient of friction between the vehicle and the dummy; the coefficient of friction between the dummy and the road; the coefficient of restitution dummy