Rodinný dům s polyfunkcí - Moravec, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Zadaná bakalářská práce řeší novostavbu izolovaného rodinného domu pro 4 až 5 člennou rodinu s přidanou polyfunkcí v podobě projekční kanceláře. Navržená stavba je situována v zastavitelném území okrajové části města Pelhřimov v severovýchodní části města na pozemku p.č. 2050/174. Navržená novostavba objektu rodinného domu bude dvoupodlažní, sestávající z dvou do sebe vsazených obdélníků s dvougaráží. Objekt je vsazen do svažitého terénu tak, že hlavní vstup do rodinného domu je v úrovni 2NP, kde se nachází zádveří s technickou místností, garáž a zóna odpočinková, klidová, noční. Z úrovně 2NP se po chodech sestoupí do přízemí 1NP. Přízemí slouží jako prostor pobytový, denní, aktivní. V úrovni 1NP se také nachází část polyfunkční (projekční kancelář). Polyfunkční část má samostatný vstup z úrovně 1NP. Objekt bude založen na základových pasech a roznášecí betonové desce, na které bude založen konstrukční systém zděný z keramických tvárnic. Obvodová konstrukce bude doplněna o kontaktní zateplovací systém ETIC z prodyšného šedého polystyrenu. Stropy budou železobetonové, monolitické. Zastřešení je řešeno jednoplášťovou plochou střechou s praným říčním kamenivem. Součástí zpracované bakalářské práce je i posouzení objektu z hlediska tepelně technických vlastností a zpracování požárně bezpečnostního řešení stavby.

Specified bachelor thesis deals with an insulated newly built family house for four to five-member family with added polyfunctionally in the form of project office. Proposed construction is situated in the developable area of peripheral town part of Pelhřimov, southeast part of the town on the land number 2050/174. The proposed new building facility of a family house is a two-storey building consisting two rectangles inset into each other and with a double garage. The object is set into the sloping terrain so that the main entrance to the family house is in the level of the second aboveground floor where there is an entrance hall with utility room, a garage and relaxation, quiet and night zone located. From the level of the second aboveground floor it is possible to descend into the ground of the first aboveground. The ground floor serves as a space of residential area and daily and active space. In the level of the first aboveground floor there is the multifunctional part (project office) situated. It has separate entrance from the level of the first aboveground floor. The object is based on foundation walls and the spreading concrete slab on which the structural system walled of ceramic blocks will be based. The circuit construction will be complemented by contact insulation system ETIC made of breathable grey polystyrene. The ceilings are ferroconcrete and monolithic. There is a single-flat roofing with river-washed stones. The part of the thesis is the assessment of the object from the viewpoint of the thermal properties and processing of the solutions to fire safety construction.
Multifunctional house
Keywords: Novostavba; izolovaný rodinný dům; polyfunkce; svažitý terén; zaříznutý do terénu; dvougaráž; dvě nadzemní podlaží; terasa; plochá střecha; kontaktní zateplovací systém; zděný konstrukční systém; železobetonový monolitický strop.; New building; isolated family house; polyfunctionally; sloping terrain; cut into terrain; a double garage; two aboveground floors; terrace; flat roof; contact insulation system; walled construction system; reinforced concrete ceiling