LABORARTORY BRNO - Tománková, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Galerie architektury, moderního umění a designu se nachází na brněnské okružní třídě na křížení ulic Milady Horákové a Koliště. Stavba je typická svojí formou - stuhou, která se vine parcelou a vytváří transparentní, propustnou hmotu a zároveň ji spojuje s okolím. Stavba má 7 nadzemních a 1 podzemní podlaží. V budově se mimo prostory výstavní nachází učebny, přednáškový sál, kavárna a obchod.

Gallery of architecture, modern art and design is located on green belt of Brno on the corner of Milady Horákové and Koliště streets. The building is typical for its form - ribbon which meanders through the site and creates transparent, permeable shape and connects it to the surroundings. The building has 7 floors and basement. There are also studios, small auditorium, café and shop.
LABORARTORY BRNO
Keywords: galerie architektury; výstavní prostor; expozice; Koliště; stuha; sklo; plech; světlo; Brno; nároží; architecture gallery; exhibition space; exposition; Koliště; ribbon; glass; metal facade; light; Brno; corner