MEMS magnetometr s mikrokontrolérem - Haring, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Táto práca sa zaoberá návrhom a realizáciou meracieho systému, ktorý je určený na meranie veľkosti magnetických polí. Namerané veličiny sa následne zobrazujú na grafickom LCD displeji a odosielajú do PC. Práca rieši softwarovú a hardwarovú realizáciu meracieho systému.

This project deals with design and implementation of measurement system, which is used for magnetic fields measurement. Measured values are displayed on graphic LCD and sent to PC. The project solves software and hardware implementation of measurement system.
Microcontroller based system equipped by MEMS magnetometer
Keywords: magnetometer; magnetometria; MEMS senzor; meranie magnetických polí; Atmel; zemské magnetické pole; magnetometer; magnetometry; MEMS sensor; magnetic fields measurement; Atmel; earth´s magnetic field