Rozdíly v účetní konsolidované závěrce sestavené podle vybraných národních legislativ - Bačovská, Markéta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Diplomová práce se zabývá sestavením konsolidované účetní závěrky podle české a britské legislativy a jejich rozdíly v sestavení. V teoretické části jsou popsány východiska pro sestavení konsolidovaných účetních závěrek. Praktická část pak obsahuje modelové příklady konsolidačních metod obou legislativ a ekonomické shrnutí, včetně finanční analýzy.

The thesis deals with the compilation of consolidated financial statements according to Czech and British legislation and the differences in their compilation. The theoretical part describes the basis for compiling consolidated financial statements. The practical part contains model examples of consolidation methods of both Czech and British legislation and an economic summary, including a financial analysis.
Differences in Consolidated Financial Statements Prepared in Accordance with Legislation of Selected Countries
Keywords: konsolidovaná účetní závěrka; metody konsolidace; míra vlivu; konsolidační rozdíl; Česká republika; Velká Británie; consolidated financial statements; consolidation methods; consolidation difference; degree of influence; consolidation difference; Czech Republic; Great Britain