Zjednodušené modely odrušovacích filtrů - Kostrhún, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Cílem této práce bylo prostudovat principy a metody měření vložného útlumu odrušovacích EMC filtrů dle doporučení České technické normy ČSN CISPR 17, odvodit teoretický vložný útlum filtru v symetrickém a asymetrickém zapojení v impedančním systému 50 ohmů /50 ohmů, 0,1 ohmů /100 ohmů a 1 ohmů /100 ohmů a opačném, a porovnat se změřenými hodnotami filtrů

Thesis goal was principles and method insertion Loss Measurement of EMI Filters study in harmony with the technical standard ČSN CISPR 17, theoretical insertion Loss of Filters deduce in symmetrical and asymmetrical connection of impedance system 50 ohms /50 ohms, 0.1 ohms /100 ohms and 1 ohm /100 ohms, and opposite, and with measure values of Filters compare.
Simple Models of EMI Filters
Keywords: Filtr; Vložný útlum; Symetrický systém; Asymetrický systém; ČSN CISPR 17; Filter; insertion Loss; symmetrical system; asymmetrical system; ČSN CISPR 17