Zpracování síťové komunikace v distribuovaném prostředí - Letavay, Viliam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Rozšírenie počítačových sietí a dostupnosti internetového pripojenia umožňuje našej spoločnosti rásť rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Zároveň tým ale otvára nové možnosti pre kybernetickú kriminalitu. Z tohto dôvodu vzniká u bezpečnostných administrátorov a vyšetrovacích zložiek potreba existencie nástrojov na analýzu zachytených dátových tokov. Táto diplomová práca sa venuje možnostiam analýzy zachytenej sieťovej komunikácie v distribuovanom prostredí, ktoré by umožnilo škálovať dostupné analyzačné schopnosti a prispôsobiť sa tým čoraz väčšiemu objemu dát prenesených po počítačovej sieti.

Expansion of computer networks and availability of internet connection enables our society to grow faster then ever before. However, at the same time it opens up a new opportunuties for a cybercrime activities. That's why there is an increasing need of security administrators and law enforcing agencies for existence of a tools to analyze the captured data flows. This master thesis deals with ways of analysis of captured network traffic in a distributed environment, which would allow scaling of available analysis power and therefore adapt to ever increasing volumes of data transmitted over the computer networks.
Distributed Network Traffic Processing
Keywords: sieťová forenzná analýza; distribuované systémy; actor model; .NET Core; NTPAC; network forensics; distributed systems; actor model; .NET Core; NTPAC